Bunad lukker læmmesæsonen

I går aftes ville Bunad ikke spise, hvilket hun plejer, og hun var urolig og så på mig med ophidsede øjne. Jeg holdt øje og gik sent i seng, men der skete ikke mere. Jeg vågnede midt i nat og tænkte, at det måske var fordi jeg skulle ud, men i stalden sov alle roligt.
Også her til morgen var der ro på og Bunad gik med flokken ud på græsmarken. Jeg har løbende holdt øje, men først midt på eftermiddagen var der tegn på forestående læmning.

Vandblæren var presset ud, men Bunad havde ingen veer og efter en times observation greb jeg ind. Jeg kunne mærke nogle ben, der stak op mod Bunads ryg, men kunne ikke mærke, hvordan lammet lå. Heldigvis satte min “tilstedeværelse” gang i veerne og Bunad fik presset endnu en vandblære frem med et lam i og vi fik et fint hvidt gimmerlam ud.
Det gav nok lidt mere plads, men stadig ingen veer og efter en halv times tid tog jeg affære og hjalp med at få lirket at stort langt vædderlam ud i verden. Han blev født i fosterhinden – sejrsskjorte – og er også en vældig kraftkarl at se på.

Det var slut på årets læmmesæson – og sikke en slutning! Dejligt, dejligt! 26 lam på 3 uger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *