Sofie

CHR-nummer: 001                forår 2002-efterår 2010             Suffolk

Det hele begyndte med Sofie i foråret 2002. En kollega sagde en dag: Du har snakket om, at du måske vil have får. Hvad siger du til at tage dig af et gimmerlam, hvis mor lige er død?
Dagen efter kørte jeg hjem fra arbejde med et lille 3 uger gammelt og meget brægende lam i en papkasse. Og inden jeg kom hjem, var hun navngivet Sofie, efter en pige jeg kendte, der også græd ofte og meget. Sofie løb rundt i hælene på os hele foråret og drak mange liter god jerseymælk, men hun fik da efterhånden også lært at spise græs

Det blev jo faktisk en stor fordel, at jeg begyndte min fåreflok med et får, der så mig som sin”mor”. Sofie var lederen og hun kom altid, når jeg kaldte – og så fulgte resten af flokken bare med.

  Sofie med Persille og Rosmarin

Sofie var en rigtig god mor, med styr på ungerne og hun fik 11 lam gennem årene – heraf 8 væddere og 3 gimmerlam, hvoraf jeg har beholdt Turid og Persille. Rosmarin blev desværre slagtet, men det var jo ikke til at vide, at hun var Sofies sidste gimmerlam. Der var gode vædderlam for resten.

Det var bestemt ikke sjovt at beslutte, da Sofie skulle herfra. Men sådan er det jo at have dyr. Hun var træt og gad ikke mere og fik et ordentligt langt knus med på vejen.
Sofie var noget helt særligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *