2011

Mit nye finuldsfår “Perle” (opkaldt efter Ulf Pilgaards Perlemor/Hanne Bech Hansen-monolog)og hendes evt. gimmerlam skulle være med i min krydsningsbesætning med fødedygtighed og kød i fokus. Men Perle døde desværre efter 3 måneder hos mig, efter alskens graviditetsproblemer og en kæmpe dyrlægeregning.
Så i foråret fik jeg gotlænderen Sylfiden og hendes lam Blomst på stald. Læmningerne var noget besværlige i år, men 12 fine lam kom der alligevel. Det var lidt færre end håbet, også fordi et par store får i deres bedste alder snød mig. Det skal man passe på med! Til gengæld fik Pyt trillinger!
De store får var nu nok undskyldt, for jeg tror simpelthen, at det var de pjok af nogle væddere, der ikke kunne nå op. Så har man også lært det! Jeg har ellers ofte brugt vædderlam, men de to matroner er så store og egenrådige nu, at der skal voksne mandfolk med forstand på de dele til at tumle dem!

De 12 lam har hvilet, suttet, hoppet og leget sig igennem et først temmelig tørt forår – og så en voldsomt våd sommer!

Det var Suffolk-væddere jeg lejede sidste år. Hvid med sort hoved og ben. Det kan man se slå godt igennem på lammene. De er bare så flotte og den vædder, der netop lige er kommet på besøg for at sørge for næste års forsyning af lam, er også af racen Suffolk. Det er skønt og nemt sådan at leje en vædder, der med garanti ikke er i familie med nogen man kender, racen kan du selv bestemme og den bliver hentet igen, når arbejdet er gjort! Det kan da godt være, at jeg engang skal have egen vædder, men lige nu er det her pragtfuldt nemt! Og denne gang er det en stor kraftig og erfaren (!!)2-års vædder, der er på besøg!
Et af fårene ser allerede ud til at være i lykkelige omstændigheder – så nu er det bare at være tålmodig i 5 måneder, så springer lammene rundt på marken igen.

Antal får pr. 1/11: 12  (Turid, Enya, Kardemomme, Persille, Safran, Tågehornet, Cuba, Pyt, Sylfiden, Blomst, Lys og Gro)
Antal lam til slagt: 9
Navnetema: Nordiske navne (Lys, Gro, Røskva, Valkyrierne m.fl. – ja, og så lige Luang og Prabang, der blev født, lige da Marie kom hjem fra Thailand!)

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *