2008

Lammeåret begyndte tidligt, for få dage inde i året blev jeg tilbudt et flaskelam – igen af min kollega. Et Oxford Down-gimmerlam!
Jeg havde så gode erfaringer med Sofie, som et godt leder-får med tæt tilknytning til mig, så jeg tænkte, at jeg godt ville lægge nogle kræfter i at få sådan et mere!
Så som den første i hele årets krydderirække, kom Kardemomme altså ind i billedet. Hun ville gerne have maden, bestemt, men særlig kælen har hun nu aldrig været. Hun hviler i sig selv!

Tex-Mex 24 timer gammel
– og netop ankommet til hoveddøren.

Tex-Mex 4 måneder senere, mæt og tilfreds

I slutningen af marts fik jeg lige et flaskelam mere 🙂 Min veninde mente, jeg var i træning! Hun havde i efteråret købt et par meget fine ilæmmede får i Nordjylland, for at få lidt fornyelse i besætningen. Nu var lammene begyndt at komme, men det gik rigtigt skidt og det ene moderfår døde fra et stort flot og meget fint vædderlam! Så hvis nu jeg flaskede ham op, så kunne vi dele ham som vædder. Og så kom Tex-Mex i hus!

Det gik nu ikke så godt med ham – for hvad vi ikke vidste var, at opflaskede vædderlam ofte bliver meget aggresive – og det må man sige! Min veninde havde ham til at arbejde med damerne det første efterår, men han var ved at splitte hele hendes stald ad, og måtte simpelthen aflives, inden der skete mere end materiel skade.

Heldigvis kom mine egne får også med tilskud til krydderihylden – der var årets navnetema! Tåge kom med Salt & Peber, Sofie fik Rosmarin og Persille, og Turid fik Safran og Særlingen (et mærkeligt nøgent lam!). Jara og Enya fik 2 vædderlam hver.

Hen mod efteråret kom Blue-Tongue-vaccinationerne! Da lammene var afsted til slagt, kom dyrlægen forbi, så alle dyr kunne blive vaccineret og vi kunne få stoppet den sygdom! 2 x 1100 kr til dyrlægen 😉

Vædderen kom i år på besøg fra veninden – i bytte med Tex-Mex-ordningen 🙂

Antal får pr. 1/11: 8 (Sofie, Turid, Enya, Tåge, Jara, Persille, Safran, Kardemomme)
Antal lam til slagt: 8
Årets navnetema: Krydderier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *