Om

IMG_8812Jeg hedder Dorte Bruun og bor i Andkær mellem Børkop og Vejle.
I 2002 begyndte mit lille fårehold ved, at jeg fik et tre uger gammelt og moderløst gimmerlam i en kasse af en kollega.
Hun græd så voldsomt, hjerteskærende og vedvarende, at jeg måtte navngive hende Sofie – efter en pige jeg kendte, der ofte gjorde det samme 🙂
Det blev starten på mit lille fårehold …….

Filosofien i min lille “virksomhed” er at lave gode “jordnære” produkter.
Jeg spiser med stor fornøjelse mine lam selv, for jeg ved, at de har haft det bedste lammeliv, og dem jeg ikke kan spise, har jeg ingen problemer med at sælge.
Ulden fra lige præcis mine får bliver til “Uldgarn fra Bjerget” og af garnet strikker jeg lystigt den ene lækre trøje efter den anden. Jeg ville gerne kunne sælge mere garn, men det kommer måske.
Og det nyeste tiltag er skind – 7 lammeskind har været til garvning i Sverige. Det gik nemt at komme af med dem, så det må jeg vist prøve en anden gang.
Jeg laver ikke alle processer selv, men jeg har hånd i hanke med produkterne hele vejen – og det har jeg det godt med.

Det er jo en lidt blandet fåreflok jeg har. Flaskelam fra hist og pist, et par stykker har jeg fået af folk, der ikke længere ville have får, og så lidt indkøb + selvfølgelig får af egen avl.
Jeg bruger rene væddere, men ikke nødvendigvis den samme race. I de første år lånte jeg et Texel-vædderlam i nærheden, men de sidste år har jeg lejet en vædder og kan bare ønske en race. Jeg brugte Suffolk-væddere i nogle år, fordi deres lam er så flotte med deres sorte hoveder og ben og fordi de giver godt kød. I efteråret 2012 havde jeg en finuldsvædder på besøg, og beholdt 4 af hans gimmer-lam. Det er min erfaring, at finuldskrydsninger giver gode og mange lam og så er de fantastiske mødre. Og i vinteren 2014 og 2015 har jeg brugt jeg en gotlændervædder. De giver god uld, flotte lammeskind og dejligt kød.
*
Hvis du har spørgsmål eller andet, så send mig en mail på: faarpaabjerget@gmail.com

2 Responses to Om

  1. Søren Christensen skriver:

    Hyggelig side 🙂
    Mit fårehold er stadig på drømmestadiet, men skal nok komme igang i løbet af et par år.

    Søren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *