2013

Året begyndte koldt og godt med 11 får i stalden. Enya, Cuba, Pyt, Kardemomme, Persille, Gro, Lys, Blomst, Sylfiden, Gauda og Myse
Jeg øvede mig i at finde på historier og tage billeder, så der kunne komme indlæg om stort og småt på min blog.
I februar fandt jeg et par får til salg på nettet og købte dem! Så fik jeg også lidt nyt og spændende at skrive om. Men mine evner som fåreopkøber lader en del tilbage at høre 🙂 Jo, jeg fik da kigget og mærket lidt på dem, men slet ikke nok. Da jeg fik dem hjem og de blev klippet, viste det sig at de var FULDE af pelslus – som heldigvis næsten ikke havde nået at brede sig til mine egne – de var magre og der er i skrivende stund ikke nået der tyder på, at de skal have lam!! Ha ha, Dorte!! Så kan du lære det! Jeg er ellers god til ikke at impulsindkøbe, men her glippede det da helt og fuldt!

Jeg fik lagt min første strikkeopskrift på det smukke “Muslingesjal” på bloggen under “Strik”. Det var sværere end jeg havde regnet med at skrive opskriften, men både sjal og billeder blev gode 😉
2 Feb 15 (8)2 Feb 15 (9)2 Feb 15

 

 

 

 

Lammesæsonen begyndte lige lidt før jeg troede med 9 lam (der desværre blev til 8) på omkring to døgn. Så jeg var næsten lidt forpustet.  Efter en lille lammepause kom der igen et ordentligt ryk. Jeg fik 8 lam den 4. april!! – heraf firlinger! Ja, Pyt, der selv er femling, lagde sig lige, mens jeg spiste aftensmad og fødte 4 flotte lam!! Hun er fantastisk! Mit ældste får, Enya, fik trillinger! Men her måtte der hjælp til! Enya er selv trilling, men plejer ikke at få mange lam, og i hendes høje alder (7 år), troede jeg da slet ikke, at hun skulle have så mange! Flot!
Så nu går jeg rundt og føler mig meget heldig med 23 sunde og friske lam fra 11 får!
Der er ikke et eneste får (af mine egne – de to nye regner jeg faktisk ikke med), der ikke har fået  lam i år. Det er jo ihvertfald tegn på, at vædderen  har gjort sit arbejde rigtigt godt, og at jeg har været heldig med at få fodret fårene op i efteråret, så de slap mange æg fri til befrugtning.
I midten af oktober kom lastbilen fra Gelstedslagteren og hentede alle vædderlammene. Det var lidt senere end sædvanligt, men den tørre sommer havde givet næringfattigt græs og jeg skulle lige have fodret lammene lidt op, så de var fine og slagteklar.
De var ikke helt så tunge, som tidligere år, men med en finuldsvædder istedet for suffolk eller texel, er det jo ikke så mærkeligt. Men de var bare flotte, uden meget fedt og rigtigt fint fyldt ud! Dejligt!
IMG_1892En stor suffolk-vædder en netop kommet på besøg og går rundt og sætter gang i mange små lam til næste forår 🙂

For første gang skal jeg i november ud til en strikkecafe´ og fortælle om får, garn og blog. Det bliver spændende.

Antal får pr. 1.10.2013:15 (Enya, Kardemomme, Persille, Pyt, Cuba, Sylfiden, Blomst, Gro, Lys, Gauda, Myse, Gærdesmutte, Spurv, Terne og Blishøne).

Lam til slagt: 19
Navnetema: Fugle (m.m.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *