2012

Besætningen var i vinter større end nogensinde før. Turid, Enya, Tågehornet, Kardemomme, Persille, Safran, Cuba, Pyt, Sylfiden, Blomst, Lys og Gro nød livet i det gode fårehus, mens de rugede på frugterne af den flotte Suffolk-vædders besøg i efteråret.
Og allerede fra sidst i februar kom der lækre små lam dryssende! Læmningerne gik godt og det flaskede sig så heldigt, at jeg var hjemme, når der var hjælp behov. Pyt fik trillinger igen – og de ligger altid hulter til bulter! Og nogle af de førstegangsfødende skulle også have lidt hjælp. Men 17 dejlige lam kom med foråret og satte liv på marken.
Racist-fåret Tågehornet, der ofte får et sort og et hvidt lam og  kun vil passe det sorte, fik det hvide først og nåede at tage sig kærligt af dette, inden det sorte kom. Så der slap jeg for meget bøvl!

Årets navnetema har jo været oste – så Gauda og Myse (det brune) har hoppet rundt med Emmenthal, Primadonna, Brie, Manchego og mange flere.

Men det nyeste tiltag omkring fårene er faktisk ikke sket på marken.
Nej, jeg har lavet mig en blog om mit lille fårehold! Til stor morskab for mig selv, om ikke andre ;).
Så på denne adresse – http://faarpaabjerget.wordpress.com/  kan man nu følge livets gang blandt får og fæ på Bjerget! Og jer, der læser dette, har jo så fundet frem til den 🙂

Oktober 12 (3)I efteråret kom der ny vædder. Jeg havde valgt en finuldsvædder denne gang, for at få finulds-frugtbarheden krydset ind i min besætning. En fin “voksen” lysbrun” finuldsvædder kom og gik straks i gang med arbejdet. Jeg var rigtig glad for ham indtil det viste sig, at han havde smittet mine får med orf-virus, så de fik sår og skorper i mundvigene. Oven i købet blev jeg også smittet! Fårene kom sig nu ret hurtigt – det var straks værre med mig. Jeg sloges med en rigtig grim “fåre-koppe” i flere måneder.
Vædderen var rask smittebærer og blev slagtet, da han havde gjort sit job færdigt. Og det gjorde han tilsyneladende godt, så nu kan man bare glæde sig til 2013.

Antal får pr. 1.10.2012:11 (Enya, Kardemomme, Persille, Pyt, Cuba, Sylfiden, Blomst, Gro, Lys, Gauda og Myse).

Lam til slagt: 15 + 3 får
Navnetema: Oste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *