2009

Med forårets komme, kom også 9 lam, hvilket nok var lidt færre end jeg havde håbet, men der er nu en god forklaring:
Sofie, som jeg fik i en papkasse og skulle flaske op i 2002 og som var begyndelsen på hele besætningen, er ved at være en ældre dame og det er hende vel undt, at hun kun har kræfter til et enkelt lam. Turid havde desværre aborteret tre lam i julen. Det var ærgerligt. Så der var kun Tågehornet, Enya og Jara tilbage til at levere en dobbel – og det gjorde de heldigvis! Kardemomme, Persille og Safran var nemlig alle tre kun et år gamle, og det er bedst for dem, at begynde med et enkelt lam. Og Safran, også 1-årig, sprang bare helt over!
Så 9 lækre lam i alt – alle 9 væddere! De fik selskab af et lillebitte flaskelam, – en femling ude fra Dorte i Brøndsted. Hvis man holdt et A4-ark op, kunne hun gemme sig bag det!! Hun kom til at hedde ”Pyt” (Chris McDonalds yndlingsord på dansk).

Ellers har årets navnetema været ”Disney-navne”, så Mogli, Hakuna, Matata, Gaston, Chip, Chap og Gepetto har befolket marken sammen med Pjok og Perle (der var sort), og så altså den lille frøken Pyt.
I eftersommeren og efteråret stod det på staldbyggeri. Det gamle grimme og alt for lille blikskur, der stod på marken, da vi købte stedet, skulle skiftes ud. Vi har jo haft meget glæde af det, som læskur og stald til shetlandsponyerne Kikidee og Fætter, og til vores årlige tyrekalv Ferdinand og nu også til fårene. Men nu var det for lille!Carsten havde tilbudt sig som bygherre og vi havde i sommerens løb været på Ungskue i Herning for at se på stald.

Og så var det i gang med udgravning og støbning, dræning osv. Det var voldsomt for baghaven, men den må komme til hægterne igen. En dag kom en kæmpe lastbil med kran så kørende med elementerne til 50 m2 fårehus fra CN Agro. Det er bare flot.

Naboer, venner og familie blev inviteret til indvielses-vafler og så kunne får og heste tage huset i øjesyn i begyndelsen af november! Meget passende var det Sofie der først skridtede hen mod huset og gik ind og så på lokaliteterne! Og jeg tror hun var tilfreds! Fårene, hestene og deres fodermester kommer vist til at leve et liv i lykke og luksus her. Tak for hjælpen til min dejlige mand, Carsten!

Mit fine skab fra morfars malkerum er blevet hængt op til øremærker, medicin osv. Det er flot med tegning af nøgen dame på indersiden af skabslågen, som en af karlene nok har tegnet engang, en lille slidt hammer og de gamle svine-øremærke-tal.

;

;

*

Antal får pr. 1/11: 9 (Sofie, Turid, Jara, Enya, Tågehornet, Kardemomme, Persille, Safran og lille Pyt)
Antal lam til slagt: 9
Navnetema: Disney

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *