SÅ kom Gro også med

Gro har fået lam her i eftermiddag! Så nu er hun også med i flokken af mødre. Herligt!
Hun har i flere dage lignet en, der var ved at gøre meget klar til at føde, har ikke ville spise med ved fodringen og har holdt til på den samme lille plet græs langt nede på marken hele tiden. Så ja, jeg har holdt skarpt øje med hende – og naturligvis været noget i tvivl om, hvorvidt jeg skulle gribe ind.
Men her i eftermiddag havde Gro ihvertfald veer. Det var desværre også det eneste, så igen måtte fødselshjælperen rykke ud. Lammene trykkede ikke på indefra, så der var ikke “hul igennem” – og da jeg endelig fik fat i nogle forben, ville lammet bare ikke med ud. Det trak benene til sig hele tiden og jeg var helt desperat til sidst. “Hvis jeg ikke har fået fat i et lam inden 15.30, så ringer jeg efter dyrlægen, inden han går hjem”, aftalte jeg med mig selv kl. 15.24! Men med megen hiven og trækken og alle vores kræfter forenede fik Gro og jeg født et stort hvidt gimmerlam kl 15.29! Sådan! (Så sparede jeg 1000 kr). IMG_7250Nummer to lam havde det fuldstændig lige sådan. Det skulle ikke med ud i verden. og når Gro pressede satte det bare benene op i ryggen på hende og hun kom ingen vegne. Så igen måtte der trækkes – og et endnu større sort vædderlam måtte til slut give sig og lade sig hive ind i verden. Begge lam var meget IMG_7252“færdige” og totalt klar til at indtage verden – og ganske få minutter efter stod de op og søgte efter patten. Gro var glad og fuld af omsorg. Jeg, derimod, gik om kuld på sofaen. Helt færdig!
Da jeg skulle aftenfodre, ville jeg gerne have mor og lam op i nærheden af stalden. Jeg måtte bære lammene – og gisp – de var tunge. Da jeg vejede dem, forstod jeg godt, at Gro havde gået lidt besværet i noget tid.
4,5 og 5,5 kilo. 10 kilo lam + fostervand og moderkage m.m. Godt, hun er så sej!

1 thought on “SÅ kom Gro også med

  1. Pingback: Gro har fået to kæmpelam | Får på Bjerget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *