Farvel til lammene

IMG_2834
Så er det ovre med lam på Bjerget for i år. I dag blev alle lam og de to får drevet sammen og  lukket inde i fangefolden. De har været ret uinteresserede i mig og mit foder de sidste dage, så jeg turde ikke satse på, at jeg bare kunne kalde dem sammen og havde derfor fået venlig bistand af hyrdehundene med førere. Det var super godt.
Først fik vi fat i en mindre flok, heriblandt Sylfiden, og dem fik vi gennet hen i et lille aflukke, så vi kunne åbne op igen og få de sidste med. Enya kunne heldigvis lokkes med lidt rugbrød, og da jeg først fik snor på hende, så hun viste vej, og hundene pressede på bagfra – ja, vupti, så gik det som en leg og min mand, der passede leddet, kunne hurtigt smække lågen i. Haps!!
Fangefolden blev gjort mindre, så vi kunne bruge nogle af grinderne til en løbegang hen til lastbilens læsserampe. Vi var klar da lastbilen kom, det gik rimeligt smertefrit med at få dem derop, og så var de afsted! I nat står de stille og roligt i en stald ved Gelstedslagteren og i morgen tidlig er det slut på et halvt års godt lammeliv.
Det giver godt kød, det tror jeg på, og det er super dejligt, når man gør sig umage for at lave et godt produkt. Men jeg er da spændt på, om lammene ser fine ud som slagtedyr.
Det er sådan en lille eksamen hvert år.
Da lastbilen var kørt, fik jeg læsset fåregrinderne på traileren og kørt dem tilbage til den rette ejermand! Taknemlig for lånet – og helt klar over, hvad der skal stå på min ønskeseddel til jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *