En overraskelse – årets første lam

I onsdags var jeg længe på arbejde og da jeg kom hjem ved 17.30-tiden skulle jeg lige vise min søn et problem med min staldkamera-app. Men …. Da jeg fik billedet frem, var der en lille sort krop i halmen! Hvad? Lam allerede?
Jeg fløj i termodragten og ud i stalden. Her lå Oslo og ved siden af hende lå et tørt og fint sort lam! Oslo lå og pressede det bedste hun havde lært – og intet skete. Der stak et par forben ud, men hele processen var låst og havde nok – det helt tørre lam taget i betragtning – været det i en tid.
Jeg åbnede således sæsonen med at være fødselshjælper i funktion. Lammet lå med forbenene strakt, men hovedet ned langs kroppen. Noget værre bøvl. Jeg måtte have lammet skubbet tilbage og få hovedet drejet frem. Det røg tilbage gang på gang, men lige før jeg opgav og ringede til dyrlægen, fik jeg det heldigvis ud. Pyh, det var dejligt! Et fint og levende vædderlam. Snart efter kom der så et lam mere, der fint kom ud selv. Tjuhej, så er vi i gang.
Jeg var lidt overrasket – meget faktisk – over, at jeg allerede fik lam nu – troede først det var i næste uge, men det var det altså ikke. Fårene er først lige begyndt rigtigt at fylde i landskabet og selvom de da har fået store yvere, har Oslos slet ikke været i nærheden af den sprængfarlige spændte tilstand, som det ofte har været i inden læmning.
Men dejligt med tre fine sorte lam. En gimmer og to vædderlam. Godt, jeg nåede hjem!