Lille Vigdís klarede det hele selv

Jeg var vågen i en periode i nat. Udenfor peb blæsten! Til sidst stod jeg op og gik ud til fårene, for der kunne jo være noget dér, der gjorde at jeg vågnede.
Det sneede og var hundekoldt.
Men inde i stalden var det roligt. Næsten alle får lå i den ene halvdel af stalden og sov roligt – og i den modsatte side stod lille Vigdís og slikkede på to små helt nyfødte lam. Et helt sort gimmerlam og et lidt mindre vædderlam med små gråhvide totter hist og pist! Ret sejt af en førstegangs-fødende! Vigdís var naturligt nok lidt betuttet over disse to små væsner, der prøvede at rejse sig rundt om hendes ben, men så forsigtig omsorgsfuld, at jeg efter at have stået og set på i en tid, forlod staldens ro, gik igennem sne og blæst – og ind i min egen seng igen.
Det er ret dejligt at se, hvordan flokken respekterer, giver plads og ro til den, der læmmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *