Sidste navnerunde

I al den hurlumhej med Fårets dag har jeg ikke fået skrevet om, at de sidstfødte lam naturligvis også er blevet navngivet. Det må jeg have rettet op på nu.

Ternes firlinger er opkaldt efter amerikanske præsidenter med meget afholdte førstedamer. Så her har vi – i læseretningen – Nancy (Terne) og Ronald Reagan (præsidentpar fra 1981-1989) samt Eleanor og Franklin D. Roosevelt (1933-45).
Til daglig bliver det mest til Terne og de små amerikanere.

Harissas lam – her i løb – kommer til at repræsenterer en anden fløj.
Mikhail Gorbatjov (sort) var Sovjetunionens sidste præsident fra 1985 – 1991. Han lærte os russiske ord som “glasnost” og “perestrojka”.
Eduard Sjevardnadse var sovjetisk udenrigsminister 1985-1990 og præsident i Georgien 1995-2003.
Han var lidt en “rockstar” i vesten i slut-80´erne.

Som rosinen i pølseenden kommer Bunad og hendes to skønne lam. De hedder Jacinda og Scott.
Jacinda Ardern er New Zealands premierminister siden 26. oktober 2017. Hun fødte en datter 21. juni 2018 og blev dermed den blot anden statsleder, der fødte, mens hun sad på posten (den første var Benazir Bhutto).
Scott Morrison har været Australiens premierminister siden 24. august 2018.

På den måde fik vi endnu et kontinent med i navnetemaet – og efterlader mig med lidt røde ører, for så er Afrika det eneste kontinent, der ikke er repræsenteret. Jeg beklager! Det må der rådes bod på en anden gang. Årets navneleg er slut, nu skal jeg bare holde rede på dem alle ….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *