Harissas fredagslam

Fredag eftermiddag: Jeg har taget en masse tøj på – for det er hundekoldt – og sat mig ud i stalden. Telefonen, Ipad og kamera er med, en kop kaffe også.
Harissa er ved at læmme og jeg drømmer om bare at sidde her og se små lam komme til verden ….. mens jeg er her, men uden at jeg skal gøre noget. Det håber jeg sådan.

Kl. 16 fik Harissa presset vandblæren frem, en tid har hun gået lidt rundt og og skrabet i halmen og nu ligger hun lige foran mig, presser, skærer tænder og støder imod gulvet med benene (16.14)
Harissa presser og presser voldsomt og får et stort lam sort lam ud kl 16.36. Forbenene er ikke helt strakt, det gør det altså ikke nemmere. Hun rejser sig straks og slikker lammet. Åh, hvilken lykke! Jeg tror, at jeg bliver siddende her lidt endnu.

16.40 – det er en dreng! Jubii. Harissa nusser og snakker og slikker den lille, mens hun tydeligt er ved at gøre klar til at få et lam mere.
16.46 – den lille ny øver sig meget på at stå. Det er svært med de lange ben.
16.55 – Harissa lægger sig igen. Vandblære nr 2 springer. Hun rejser sig og slikke væsken op.
17.02 Lammet er kravlet ind under sin mor og får fat i patten og får den første råmælk.
17.04 lægger Harissa sig ned og presser voldsomt. Igen kommer klove og snude samtidigt. Et hvidt lam denne gang.

17.07 kommer et flot lam til verden – en vædder igen. Dobbelt jubii!
17.22 lam nr 2 står også på egne ben nu… og klokken 17.44 har han også rigtigt godt fat i en mælketår. Sikke en dejlig måde at begynde en weekend og påskeferie på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *