Sådan, lille Kuzmina

“Sorg er til glæde vendt” synger vi sammen med julens englelyd – men …. også lidt i dag!
En lidt tung dag i går, er vekslet til stor glæde og lettelse her til aften! Jeg har haft en lang dag på jobbet og det var jeg lidt nervøs ved, da flere får så ret fødeklare ud i morges.
Min søde mand kiggede til flokken, da han kom hjem og meldte alt i orden. Da jeg kom hjem, nåede jeg kun lige at give samme søde mand et kys inden jeg fløj i termodragten og gik ud på marken.

Jeg var ved allerførste blik ikke i tvivl om, at noget var i gære, for nede på marken lå Kuzmina alene i regnen. Jeg skyndte mig ned til hende og holdt øje med, hvor langt hun var i processen.
Kuzmina pressede nogle gange og små klove kom frem – og efter flere presseveer kom også en lille næse. Desværre var det bare samtidig. Forbenene var ikke strakt! Da Kuzmina pressede igen, kunne jeg hjælpe hende og få et forben ad gangen strakt ud og med lidt forsigtig lirken og træk, fik Kuzmina og jeg ved fælles hjælp også hovedet ud. Og resten klarede den lille førstegangsfødende selv. Mega sejt! Da hun havde slikket og nusset det lille sorte lam et par minutter, lagde hun sig pludselig ned og i løbet af få sekunder havde hun født endnu et lam! Det er da simpelthen fantastisk! Sikke en lykke!!
Og ih, hvor jeg er lettet over, at jeg nåede hjem i tide til at hjælpe den unge mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *