Oslo spiste moderkagen

De lærde diskuterer årsagen, men næsten alle vores husdyr spiser moderkagen, når de har født. Og således også Oslo.
Nogen mener, at det er fordi moderkagen indeholder vitaminer og mineraler som f.eks jern, mens andre mener, det er antistoffer i moderkagen, som moderdyret har brug for. Det er dog kun deres egen, de spiser. Et andet argument er, at de rydder op efter sig, så der ikke ligger noget tilbage, der kan tiltrække rovdyr. Men ingen ved det helt bestemt.
I min besætning er det meget forskelligt, fra dyr til dyr. Nogle lader helt moderkagen ligge og interesserer sig kun for lammene, mens andre spiser dele af den. Jeg synes ikke, det er ofte, at jeg ser det så tydeligt, som her med Oslo. Men hun spiste kun halvdelen. Resten fjernede jeg, netop for ikke at tiltrække for eksempel ræve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *