Gærdesmutte har fået drenge

Mens jeg spiste min aftensmad lagde Gærdesmutte sig og fødte sine lam. Jeg havde lige gået en rundt på marken inden maden og ladet mig imponere af, hvor store fårene er, når de ligger og hviler. Også Gærdesmutte. Men da jeg kom ud og skulle fodre og lukke porten, stod Gærdesmutte stadig ude på marken i den sidste aftensol og slikkede to hvide vædderlam, der lige var ved at lære at stå op. På jorden lidt derfra lå et lillebitte dødt lam, som så ud til at have været dødt i noget tid, og slet ikke var færdigudviklet. Lidt trist, men det er jo hvad der sker – og det er bare godt, at Gærdesmutte fik to levende sunde lam alligevel.  Jeg tog lammene på armen og fik mor og børn ind i staldens lune for natten.
Det er nogle seje ældre får jeg har. De er gode til at klare tingene selv og er super gode mødre. Det er en stor fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *