Statistik over lam

Nu er der faldet lidt ro over dagligdagen omkring fåreflokken på Bjerget, – så der kan blive tid til at hæve sig op og se med lidt helikopter-syn på resultatet af læmmesæsonen 2017.
15 får, heraf 4 førstegangsfødende, har fået 28 lam. Det giver 1,87 lam i gennemsnit.
Det er ikke så tosset. Jeg kan være godt tilfreds.
De 28 lam fordeler sig med 16 gimmerlam og 12 vædderlam, 11 hvide og 17 sorte lam.
3 får har fået 1 lam hver. At Aisha som førstegangsfødende fik et lam helt i orden. Hun klarer det hele så fint og Oslo er et stort flot lam. Men Blomst og Myse er et par damer i deres bedste alder! Det er lidt skuffende. Især Myse er stor som et skib, har meget mælk og spiser som et tærskeværk. Det er fine lam de har, men …. At Gauda også i realiteten kun har ét lam, skal hun ikke lastes for. Hun fik to lam, men det ene var ikke rigtigt rask og måtte aflives.
I den anden ende har Blishønen og Gærdesmutte jo fået 3 lam og har klaret dem fint. (Ihvertfald indtil Ulefoss fik stivkrampe, så måtte jeg tage over for Blishønen). Pyt og Terne fik jo også begge 3 lam, men begge havde også et dødfødt imellem, så de passer to lam sammen med Moët, Spurv, MØ, Gro Anab, Harissa og Hanun.
Der blev jo faktisk født 31 lam – og jeg synes jo, at tre døde lam er tre for mange. Som jeg før har skrevet, så kan en del af årsagen måske være, at lammene var blevet for store, og jeg vil ihvertfald gøre mit til, at fårene er lidt mere slanke næste år. Men det er jo ikke sikkert, at det er årsagen og slet ikke hele årsagen.
Alt i alt er jeg godt tilfreds og især stolt af de fire små nye mødre, som klarer det hele så flot! Nu er vi klar til græs og sommer!

1 thought on “Statistik over lam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *