Besøg af Fødevarestyrelsen

I dag har jeg prøvet noget jeg aldrig har prøvet før. Jeg har haft uanmeldt kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen. Jeg har ind imellem tænkt på, hvordan det mon ville blive, den dag det skete. Det gav da et lille gib i mig, da jeg så bilen, men så tænkte jeg, at det kunne vel ikke være så slemt!
Mine får har det jo godt.

En venlig kvinde kunne informere mig om, at min fårebesætning var blevet udtrukket til et “prioriteret kontrolbesøg”. Så vi tog støvlerne på og gik ud for at se til fårene.
Hun kiggede på fårene, talte til 15 og spurgte om, hvem der passer dem, hvad de får at spise, hvornår de bliver klippet og af hvem, hvad jeg gør, hvis et får skal aflives, hvad jeg gør med lammekød, skind osv.
Det var ikke svært at svare på: Jeg passer og fodre, de spiser kraftfoder og korn, bliver klippet af mig her i marts/april, jeg har kun én gang prøvet at skulle aflive et får og den beslutning blev taget sammen med en dyrlæge, der så gjorde det, – og det lammekød og skind vi ikke selv skal bruge, sælger vi. Sådan!
Mine dyrlægepapirer og besætningsliste var i orden og hun havde ikke noget at udsætte eller bemærke, så jeg fik topkarakterer. Dejligt!
Var det slemt?, spurgte hun. Og nej, det kan man jo ikke sige, men når man ikke ved, hvad de vil se på og spørge om, så er det jo ikke til at vide, om man har styr på det hele. Men rart, at jeg havde styr på det hele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *