Fåreflokken deles

Lørdag fik jeg delt fårene. Efteråret nærmer sig og jeg skal have tilpasset fåreflokken. Hvem skal blive og hvem skal ikke? Det er ikke altid en helt enkelt beslutning. Men mere om det en anden dag!
IMG_9060 (2)Min nye fold i æblehaven har helt uventet givet mulighed for en dejlig fredelig måde at dele flok på. Jeg stiller mig ved lågen og siger “Hvem vil gerne ind og have frisk græs og lidt nedfaldsæbler?” og så kommer fårene glade og går ind i folden. Jeg skal så bare lukke lågen og holde de får tilbage, som ikke skal med i den flok – i dette tilfælde de får, der ikke skal blive her!
IMG_9066 (2)Når jeg sætter en enkelt grinde op til porten ind i fårehuset og åbner den nye låge ud af æblefolden – så passer det lige og fårene kan stille vandre ind i fårehuset – og i dette tilfælde lige igennem og ud på marken foran vores hus. Forklaringen giver måske ingen mening – men jeg kan love jer! Det er smart, meget lettere og giver ingen “uh, vi skal fanges-panik” i flokken!
IMG_9077 (2)Vandtruget blev spulet sammen med stalden og blev fyldt op med det lækreste friske vand, græsset er vokset højt og saftigt – så det var en flok glade får, der kom ud på marken. Og en glad fåreejer, for det er skønt med flokken lige uden for vinduerne igen!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *