Flokken er blevet skilt

IMG_7949I søndags fik jeg delt flokken i tre. Det var vist ved at være tid. Nogen af vædderlammene var lige lovligt fremmelige – det er spændende, om jeg får nye lam i utide!
Jeg fik hele flokken drevet op i fårehuset og fodret med lidt byg – og så gik jeg ellers bare om “samlede” vædderlam sammen. Det IMG_7950gik meget fredeligt for sig i år. Dejligt!
Nå, men de 13 vædderlam kom ud på en stor og dejlig mark med oceaner af græs, alskens ukrudt og vækster samt brombær. Der bliver noget at boltre sig i, når de nu får lært de nye græsgange at kende. De fandt sig hurtigt en yndlingsplads at ligge på!
IMG_7953Så kom turen til de 15 gimmerlam, som via samme korn-procedure, blev indfanget og puttet ud af fårehusdøren og ud på folden igen! Min søde mor var en uvurderlig hjælp igennem hele processen og var her dørvogter, så ikke nogle fårene slap med igennem. Så blev gimmerne drevet tilbage til folden i bunden af min mark. IMG_7957Det var næsten det mest bøvlede ved det hele. De blev ved med at stikke af og løbe tilbage til huset, hvori deres mødre stod og brølede! Men det lykkedes da til sidst! Og så blev den øverste del af folden skilt grundigt fra og fårene blev lukket ud. Det gav en del mæææh´en, frem og tilbage imellem de to lejre, og gik lidt ud over nattesøvnen, men sådan er det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *