Smukke dage med sne og frost

Jeg elsker sne og frostvejr og har altså haft alt for travlt med nydning til at lave indlæg her. Men nu når det tør, kommer der lidt fra fårefronten.
Jeg tror roligt, man kan sige, at fårene har et mere afdæmpet forhold til sne. Kulden gør dem jo ikke noget, for de holder fint varmen i deres tykke pelse, og jorden er dejlig ren og tør at gå på, når den er frossen. Men sneen ……. Får er jo ikke den type, der suser ud og hopper og leger i sneen – eller ruller sig i den. Nej, de tripper lidt rundt, skraber i sneen, finder et græsstrå, hvis muligt og stiller sig så hen til døren for at komme ind igen. Der er ikke meget hurlumhej der!
De har opholdt sig inde i stalden det meste af tiden og kun været ude, når jeg har sendt dem. Deres almindelige udgang har været lukket af sne og frost. Jeg kunne jo godt grave den ud, men så er den bare så svær at få lukket igen og hvis der så kom mere sne ville det fyge ind – så fårene har været ud og ind af fordøren, når jeg bestemte og har altså ofte bare stået klar og ventet på at komme ind igen. Man kan se på banerene rundt i sneen, at de ikke var meget rundt – og hele den nederste del af folden, var helt uberørt af fåreklov!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *