Får, vædderlam og gimmerlam

Hele flokken – 39 dyr i alt – blev delt op i tre flokke for en måneds tid siden. Fårene kom ind på en meget korthåret mark, for at hjælpe med at stoppe mælkeproduktionen, mens gimmerlam og vædderlam kom på hver sin lækre saftigtgrønne græsmark, så de kan fortsætte deres fine voksekurve. Det er rart at få vædderlammene væk fra både får og ungmøer. De bruger mange kræfter på at gå og føre sig frem – kræfter de hellere bare skal bruge til at vokse.
Et stort døgn er der lidt ekstra mææh´en og larm på marken – fra lam, der savner deres mor lidt og fra får, der lidt savner deres lam, har spændte yvere og men allermest synes, at det er snyd, at de skal have så lidt at spise. Herover er det Gærdesmutte, der ikke er helt tilfreds.
Men meget hurtigt faldt der ro over Bjerget igen, og så snart fårenes yvere var svundet ind og uden mælk, kom de på mere almindelig græsmark igen, og så var der ro og stor tilfredshed med et mere fredeligt fåreliv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *