Trimning af græsmarkerne

I sidste uge brugte jeg en dag på at ordne fold og hegn – og få lavet nye områder til fårene at græsse på. Det var dejligt – og igen havde jeg stor hjælp af min søde nabo.

Græsset har groet meget godt og fårene kunne i en periode ikke følge med, så noget af græsset blev langt og sprang i frø. Frøene spiser fårene og de grønne blade, men alle de stride tørre stængler, står tilbage og er bare trælse. Det ser grønt og langt ud, men reelt er der ikke ordentlig føde til fårene. På det nederste stykke var meget af det tørt og brunt og brændenældeskovene havde bredt sig. Det hele blev slået med en traktorført slåmaskine, og før og efter billederne viser tydeligt forskellen. Det nederste stykke var faktisk allerede fuld af saftigt grønt græs, der bare ligesom forsvandt i alt det stride tørre. Og med al den regn vi har fået, vil det hele gro godt i den kommende tid igen og lave masser af frisk grønt græs. Mums.

Alle får var drevet væk fra de arealer, der skulle klippes – og da det var sket, gik jeg i gang med at opdele folden med mine flytbare hegn og få fårene drevet tilbage igen. Det var en fest og der var gang i både bukkespring og glade sving med halen, da de kom ned på den ny-trimmede mark. Og et flot syn oppe fra huset – lækker græsgang med 39 dyr gående.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *