Stråfoderets hierarki

Fårene har brug for et godt stråfoder, så deres vom har noget at bearbejde og holde maven sund. I de elsker at gumle lækkert strå i sig – og så give det en tur mere, når de tygger drøv.
Jeg har noget lækkert halm – det vi som børn kaldte “guldhalm” – og fårene spiser det gerne, men der er ingen tvivl om, at hvis de får hø også, så spiser de høet først. For et par dage siden fik jeg en balle wrap-hø også, for at have noget godt og kraftfuldt foder til de højt-ydende mødre. Og så måtte jeg smile – for nu ser jeg “stråfoderets hierarki” meget tydeligt. Når flokken af får med lam får wraphø og de gravide får hø, så er de helt ligeglade. De ikke så meget som ænser det hø, de for få dage siden kastede sig over med stor fryd. De står bare misundeligt og kigger på dem, der må spise wrap-hø – indtil de giver op og tygger høet i sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *