En travl dag på Bjerget

I dag har der været fuld aktivitet på Bjerget. Jeg har fejet og ryddet op i garagen, hvor foderet står – og været på fyldpladsen med ting og sager, der stod og fyldte op. Så har jeg hentet salt til at salte lammeskindene ned med. Og endelig ved 15-tiden nåede jeg til dagens egentlige projekt – som gik ud på at få delt flokkene i nye konstellationer, så de er klar til at slagteren henter de får og lam, der skal slagtes, i morgen tidlig.
Fåreflokken drev jeg op i fårehuset og fik bundet Gauda og Moët, inden jeg delte stalden og fik gimmerlammene ind ved siden af uden at blande de to flokke. Det gik overraskende roligt i dag.
Så kom Kuzmina – Spurvs gimmerlam – ind til fårene og Moët og Gauda blev trukket ud til gimmerlammene. Og så ellers ud på græs igen. Kun har jeg sat Gauda i tøjr i nat, så hun ikke lugter lunten og laver ballade i morgen.

Fårene og den lille ny blev drevet ned på deres mark igen – men det blev Kuzmina nu hurtigt træt af. Hun sprang tilbage i sin gamle fold, men der er igen andre end hende nu. Jeg håber, hun bliver der til alle slagtedyrene er hentet i morgen. Så bliver alle løse hegn pillet ned og så kan de nu kun 11 tilbageværende får få hele marken at boltre sig på.

 

Til sidste skulle jeg have stillet grindehegn op, så det i morgen tidligt bliver let at drive både gimmer- og vædderflok op i lastbilen.
Pyh – en god og effektiv dag – og dejligt lunt og tørt vejr!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *