Stort ryk-ind på Bjerget

Trods kulde, blæst og regn blev Fårets dag 2017 en god og velbesøgt dag på Bjerget.

Klokken 10 blev garageporten åbnet med en lidt anden indretning end sædvanligt. Lammeskind, rå-uld, strik og garnnøgler pyntede op, og der var kaffe at lune sig på, kakao til børnene og boller eller rugbrød med fårespegepølse at smage på. Min søde mand sørgede for, at der var fyldt op, så alle kunne få.
For lige lidt over klokken 10 kom de første besøgende, og så gik det ellers slag i slag med 2, 3, 4 biler i gårdspladsen næsten hele tiden. Det var hyggeligt. Der kom bedsteforældre med børnebørn, andre fårefolk, familier, veninder på tur m. fl. Fra både nær og fjern!
Vi har haft besøg af omkring 70 mennesker i dagens løb godt spredt ud, så jeg kunne få tid til at snakke med de fleste. Det er mere end en fordobling i forhold til sidste år.
Jeg fik Pyt hentet ud af folden, så hun og hendes lam kunne blive klappet og nusset og her er hun jo i sit es og helt fantastisk. Hun har dagen igennem trisset rundt og stillet sig “til rådighed”. Hun smiler og snuser til børnene og vil hjertens gerne kløs og klappes – og lader gerne alle klappe sine lam.
Bunad og Gardermoen tog al virakken i stiv arm – 3 dage gamle – og lagde sig lidt i læ for den stride blæst og tog en blund imellem alle de besøgende. En fotograf fra VAF lagde også vejen forbi, (når I klikker på billedet i artiklen, er der 6 mere).
I formiddags var det forholdsvis vindstille og tørvejr, men efterhånden tog vinden til – i en sådan grad, at folk nøgternt konstaterede, at adressen jo også hed Bjerget – men da regn og hagl også meldte sig på banen, var det lige ved at være for meget af det gode. Det synes fårene heldigvis også og de fortrak til stalden – og det kunne vi andre så også gøre.

Tak til alle besøgende for en rigtig dejlig dag. Mange gode og interesserede spørgsmål – måske især fra børn i alle aldre, der rigtigt gerne ville vide en masse om får og lam.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *