Farvel til to lam

IMG_2277En fåre-ven i nabolaget ringede for nogle dage siden og var i knibe. Han havde lavet aftale med en anden “lamme-producent” om at købe to lam, der skulle slagtes og steges til et familiearrangement her i august. Men det havde leverandøren glemt at tænke på, da han gav hele besætningen ormekur!
Så de måtte ikke slagtes før om IMG_2279flere uger.
“Har du to lam, jeg kan købe, Dorte?”. Derfor er Dom Perignon og Amarone – der meget passende var de største jeg havde – blevet sendt til slagt.
Og indfanget i fangefold! Det har jeg ønsket mig i mange år, men IMG_2281NU er det altså et “must have”. Man må sige, at mange ting vil blive lettere – også efterhånden som vi bliver færre bosiddende her på matriklen.
Når vi nu var i gang, fik jeg sorteret gimmerlammene fra – fordi jeg lærte, at vædderlammene faktisk bruger alt for meget energi på at slås og føre sig frem, når der er IMG_2282hunkønsvæsner til stede – energi, de hellere skulle bruge til at vokse af.
Så 6 gimmerlam kom retur til Bjerget, mens vædderlammene – minus to – blev på græsmarken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *