Flushing

IMG_7680I den sidste måned har jeg øget mængden af foder til fåreflokken – jeg er i gang med projekt “Flushing”.
Det betyder, at fårene i ugerne op til vædderens besøg simpelthen skal føle, at de bor i et land, hvor det bare flyder med mælk og honning. Det gør nemlig, at de sender flere æg afsted ved ægløsning, fordi deres krop kan IMG_7339mærke, at det kan de sagtens klare, med de rigelige mængder af foder de har til rådighed.
Og det betyder igen, at der er flere æg, der kan blive befrugtet, når vædderen og brunsten kommer!

IMG_7343Flushing´en – med al den rigelige og proteinrige kost – skal fortsætte en måneds tid efter befrugtningen. Så kan man skrue lidt ned igen. For det er ingen fordel med fede får og slet ikke med for store lam, når de skal læmme til foråret!
Men lige nu er det altså tid for spande med korn og kraftfoder og IMG_7687mineraltilskud, dejligt hø og det stadig friske grønne græs på marken!
Så det er slet ikke så skidt at være får på Bjerget i disse dage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *