To lam til Enya

I eftermiddag gik Enya og så lidt utilpas ud. Stod for sig selv, lagde sig lidt, rejste sig igen – og stod ind imellem tilsyneladende godt tilpas og spiste hø! Det var ikke til at læse, hvad hun havde gang i. Men så til aften lå hun så alligevel og pressede – uden synlige tegn på forestående læmning.
Så skred jeg til handling, for det var fuldstændigt det samme sidste år. Jeg fik hende trukket ind i stalden i en lille bås for sig selv – og da jeg mærkede efter, var der ganske vist lam, der ville ud, men de lå umuligt!
Når lam ligger rigtigt kommer forbenene først og med hovedet imellem dem. De baner ligesom vejen og åbner fødselskanalen. En vandblære kommer allerførst og indikerer at læmningen er op over. Men fordi lammene lå forkert, blev fødselskanalen ikke udvidet og der kom ingen blære.
IMG_3399Jeg fik efter lidt panikfølelse identificeret et par forben og fik hovedet vendt i den rigtige retning og så gik det nemt! Det var et fint gimmerlam – og lidt efter kunne jeg hjælpe søsteren til verden også. Enya er en fantastisk mor, så 10 min efter var de pænt slikkede, på benene og på jagt efter mad. Så velkommen på Bjerget, Dickow og Key

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *