Pelslus!!

6 Marts 4Sådan ser krabaten ud!! Ikke en rar karl at have til at kravle rundt i sin pels. Både i går og i dag udstyrede jeg mig med en god brednæset tang – og gik i gang med at indfange pelslus på de to karantæneramte får. Jeg tager dem simpelthen med tangen og kvaser dem med det samme, for hvis jeg tager dem med hænderne bidder de sig bare fast i mine handsker. Men de er nogle hård-skallede kryb.

I går fik jeg indsamlet ca. 50 stk på de to stakkels karantænefår – og omkring 10 på mine egne! I dag kunne jeg nøjes med 8 på de to nye og 2 på mine egne, så det går da fremad. Jeg skal dælme nok få krammet på dem. godt at de alle er nyklippede 🙂

Dyrlægen anbefalede en behandling med Cydectin til de to nye. Det tager også  evt. orm, så nu får de hele turen! Mine egne skal nøjes med konstant agtpågivenhed, fordi de er så forholdsvis tæt på læmningerne 😀 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *