Øremærkning


Mange får et billede af stor dramatik, når man siger “øremærkning”. Men sådan er det ikke. Se på billedet her og læs, hvordan det foregår her på Bjerget:
Efter morgenmaden var hele flokken ude på folden og blive luftet. Et par timer senere lokkede jeg dem ind med en formiddagssnack og lukkede porten. Da foderet var spist opdagede alle, at det da slet ikke var så dårligt med et middagshvil indenfor i solen og den lune halm.
Mens får og lam lagde sig til at snue, gjorde jeg klar med øremærker og tang og jeg hængte en liste med hvilke numre til hvilke lam op på døren. Da jeg så var klar, gik jeg stille og roligt rundt og hentede et lam ad gangen, mens de lå og sov til middag.
Jeg løfter lammet op, tager det ud, sidder med det på skødet og klemmer med et hurtigt tryk et øremærke i hvert øre. De fleste lam spræller ikke engang, der er ikke en dråbe blod og efter en kløtur, evt. en vejning eller andet tjek, hopper de ned og gå ind til deres mor igen. Jeg noterer på listen, gør tangen klar til det næste og går så ind og “plukker” et lam mere. Det er så fredeligt og roligt og lammene er fuldstændigt upåvirkede.