Den søde rosin ……

Jeg går jo og venter på, at Bunad også snart skal få lam …. og fik pludselig en fornemmelse af, at det har jeg da vist gjort før. Så jeg har lige været en tur igennem årenes fødselsdatoer – og ganske rigtigt: Bunad er ofte rosinen i pølseenden.
Mit norske kose-får nr. 1 Bunad er født i 2017 og fik sine første lam i 2018. Her læmmede hun sådan midt i sæsonen – men siden har hun været sidst i 2019, næstsidst (få timer før den sidste) i 2020 og sidstfødende igen i 21 og nu også i 2022.
Der tegner sig et mønster her. Bunad må altså være ret sen til at komme i brunst om efteråret.
Jeg hepper og håber nu alligevel på, at hun snart kommer med nogle lækre lam, så de ikke bliver så meget mindre og yngre end de andre – men lige meget hjælper det.
Bunad læmmer når hun er klar – og godt for det! Herunder har I Bunad fra i dag – der er da ingen tvivl om, at der kommer lam på et tidspunkt.

Jeg har faktisk ikke fået så sene lam siden Bunads eget fødeår, hvor Hanun trak den helt til 26.4, men lad os nu se.
Til de ikke så norsk-kyndige kan jeg fortælle, at Bunad jo er fra året med norsk navnetema og har fået navn efter den norske nationale festdragt – og at kose er det samme som at hygge! Bunad elsker at kose og blive kløet og nusset – og min søde norske svigerdatter nyder at komme en tur i stalden og sidde og kose med Bunad, når hun er her.