Lækker lækker uld

Jeg har fået sorteret ulden fra forårets klipning.
Det er lige til at blive glad af. Jeg synes, det er et helt vidunderligt materiale – fåreuld. Bløde lange fibre, elastiske og fulde af lanolin. Lanolin er fåreuldens eget fedtstof, der holder pelsen tør i regnvejr – og som fedter og smører mine hænder, når jeg håndterer ulden. Tænk – på et stort halvt år producerer fårene 10-18 cm lange isolerende fibre. Først varmer de sig selv – og siden kan de samme fibre lune om alle os andre i årevis! Det er da fantastisk.
Der er hvid uld, lysegrå, sortgrå uld – og alt sammen meget blød og lækker uld.
Jeg håber snart at komme i gang med selv at spinde igen, men når det ikke endnu. Derfor er al denne dejlige uld til salg til håndspindere. Skriv en mail til faarpaabjerget@gmail.com, hvis du er interesseret – eller nyd blot billederne af alle disse smukke krøller og farvespil – blødheden og duften må du så forestille dig.