Ertebøllefår

Som så mange andre har jeg holdt ferie i det danske i år. I sidste weekend var min søde mand og jeg på tandem-tur til Rørbæk sø. Det var et nyt og helt uopdaget område for mig.
Det nærmeste jeg har været, er vist da jeg i 5. klasse blev læsset af en bus i Tinnet Krat for at se Gudenåens udspring. Det er et meget dejligt sted. Overraskende kuperet, grønt og med mange flotte egetræer – og så den smukke Rørbæk sø med megen natur og dyreliv rundt om.
Men grunden til, at I skal høre om turen her er, at vi på aftenturen langs søen mødte en flok Ertebøllefår. Ertebøllefåret er en gammel dansk fårerace – et landfår fra det nordjyske – som der er folk, som har gjort et stort avlsarbejde for at bevare – både uden indavl, men samtidig også fri for blanding med moderne fåreracer. Man kan læse mere om Ertebøllefårene her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *