Statistik over læmmesæson

Nu hvor læmmesæsonen er ovre, må det være på sin plads med en opsamling og lidt statistik over, hvordan det er gået. Og – trods den lidt blå afslutning – så er det jo gået over al forventning.
27 lam er blevet født af 11 får over en periode på 25 dage. Det giver næsten et lam pr. dag, men sådan fungerer det ikke og de er kommet i bunker og er faktisk født på kun 8 forskellige datoer mellem den 18. marts og 12. april.
I gennemsnit har hvert får fået næsten 2,5 lam (2,45) og det er jo imponerende.
Ét hold firlinger (Terne), 4 hold trillinger (Blishøne, Anab, Harissa og Bunad), 5 x tvillinger (Oslo, Aisha, Gærdesmutte, Vigdís og Hanun) og et enkelt enebarn (Kuzmina). Med en smule mere held i sprøjten skulle der have været 2 hold firlinger (fra helsøstrene Terne og Blis, der selv er firlinger) og ingen enebørn, men sådan går det. Jeg har haft to døde lam i år. Det er ikke ofte det sker, heldigvis!
Jeg, som ikke ville fodre fårene ekstra op til efterårets vædderbesøg og bare håbede på en masse tvillinger – ja, jeg har da fået lam i overflod. Og når fårene, med en enkelt – meget sød – undtagelse, passer dem alle selv, så skal jeg slet ikke klage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *