Megen skæl og kløe

Lus i skindpelsen er der heldigvis ikke, men rigtigt meget skæl. Næsten alle fårene har en stribe hen af ryggen, hvor de har meget lidt pels, men til gengæld rigt meget skæl i store flager. De har kløet sig en del og trukket mere uld af, og det var også medvirkende årsag til at jeg tænkte: Nu skal det af!


Jeg har snakket med min dyrlæge og han siger, at det er et generelt problem i år, der skyldes det meget fugtige vejr vi har haft – og der må man unægteligt give ham ret!
Blis især er virkelig hårdt ramt! Hendes meget tætte uld har åbenbart givet virkeligt gode forhold for skæludviklingen. Herover er billeder af hendes rygstykke efter klipning!
Og hun var jo lige ved at gå i spagat af klø og nydelse, da jeg klippede hende. Flere af de andre får havde også ret meget – så der har været udvidet frisørservice. De klippede får er simpelthen også lige blevet skrubbet med skælshampoo, skyllet grundigt og frotteret med et håndklæde, inden de blev lukket tilbage i sol-lun stald. Og sikke det pyntede!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *