Slagtetiden nærmer sig

Ja, tiden for årets lammeslagtning nærmer sig. Der er truffet aftale med slagteriet og salg af hele og halve lam er i fuld gang. Det er tidligere end i andre år, men det har jo som bekendt også været et anderledes år. Det manglende græs har gjort, at fodring har været nødvendig hele sommeren, og lammene har fået alt det korn og kraftfoder, de har kunnet spise, så jeg nu står med fine slagteklare lam. Det er alligevel altid spændende – for selvom jeg ser på dem og mærker efter på ryggen – så er det ikke helt til at vide, hvordan kødet så faktisk er, når dyrene bliver slagtet. Men jeg synes det tegner godt og de ligner de lam, jeg plejer at lave.
I flere år har jeg jo faktisk ikke haft vædderlammene hjemme i egen fold i den sidste  del af sommeren. Men fordi jeg har fodret, var det jo absolut lettest, at de var her. Det kan jeg rigtigt mærke nu, hvor græsset også kommer igen og de går rundt og græsser som de plejer. Så der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget – for det er en stor glæde at have dem gående rundt om huset. Jeg nyder at se på vædderflokken lige uden for mine vinduer. De er fine og flotte i deres krøllede pelse og det er hyggeligt at høre deres dybe og rustne mæh-hilsner, når jeg kommer ud til dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *