Får og lam er delt i tre flokke

Det er blevet tid til at dele fårene fra lammene, så jeg ikke får nye lam i utide. Jeg havde forberedt mig og indkøbt et nyt flytbart hegn, for forholdene er lidt anderledes i år, end de plejer at være. Som regel har jeg kørt vædderlammene andet steds hen, men da der ikke er noget græs nogen steder, er der ingen grund til at flytte lammene og det er lettere, at de alle er her, når jeg skal rundt at fodre.
Så i år har jeg lavet tre folde på marken. Alle får og lam blev lukket ind i fårehuset og trykket godt sammen af grindehegn. Så er de nemme at få fat på og sorteret, uden at der opstår løb og panik. Alle 15 vædderlam blev pillet ud, fik en ormekur og så drevet via markvejen ned på det nederste stykke af folden. Så blev de 13 gimmerlam indfanget og fik ormekur og kom derefter ud på det midterst stykke lige rundt om hjørnet på fårehuset.

Og så var der kun fårene tilbage. De undslap ormekuren, da jeg ikke havde mere tid, men de skal nok få om et par dage. Jeg lukkede dem ud af huset, og stod og holdt øje et par minutter, men det foregik umiddelbart fredeligt, omend lidt larmende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *