Årets første lam

Så kom de endelig – årets første lam. Jubii!
Da jeg kom ud i stalden her til morgen, rejste Terne sig ikke op for at få hø, som alle de andre. Egentlig var der ikke tegn på noget som helst, hun var ikke åben bagtil, ikke nogen blære eller noget. Men jeg kunne mærke, at det var noget! Terne på mig med et særligt blik. Jeg gik ind efter en spand sæbevand og prøvede forsigtigt at mærke efter. Terne var ikke åben, men sagde de rigtige lyde og havde veer. Så jeg fik banet lidt vej, men kunne ikke mærke nogle forben eller andet. Efter lidt morgenmad til mig, gik jeg i stalden igen. Der var ikke sket noget som helst, men Terne havde veer og kaldte på sine lam.
Så det var bare i gang. Jeg fik mærket efter og prøvede at få styr på, hvad der var op og ned og fik så fornemmelse af ben – og så sprang vandblæren og jeg kunne få fat i et par bagben. Nu kunne jeg lige så nemt trække et lille fint sort lam ud. Heldigvis levende! Terne slikkede og nussede den lille ny og et par minutter efter fødte hun selv et lam mere. Denne gang et hvidt! Efter et kvarters tid lagde Terne sig ned og lige så hurtigt som jeg kan nå at skrive det her, skubbede hun endnu et lam ud. Det må have ligget klar nærmest lige under halen inden hun lagde sig.
Åh, sikke en fest og hvilken lykke! Godt, at jeg fik hjulpet det første ud. Jeg er jo altid sådan i tvivl, om jeg skal blande mig, for det er da bedst,at de klarer det selv, men …. Her var det så på sin plads, for de var ikke kommet ud selv, når den første lå sådan helt på tværs. To vædderlam – sort og hvidt, og en fin lille gråhvid gimmer. Hurra! NU er det forår på Bjerget!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *