Nu med smiley!

I går var en begivenhedsrig dag. Jeg havde køletrailer med på arbejde og kørte derfra til slagteren i Gelsted for at hente alle kasserne med lammekød hjem igen.
Når de slagtede lam har hængt og modnet et par dage, skærer slagteren dem op efter mine kunders forskellige ønsker og pakket i kasser, så de er klar til at komme videre. Jeg henter dem så alle på en gang, og kører dem hjem til mig, hvor de så bliver hentet af dem, der har
købt et halvt eller helt lam.
Men for at man må hente kødet og køre det hjem – i stedet for bare at lade alle køre til Gelsted og hente deres eget kød – skal man oprette et firma. Det har jeg så gjort – og i den forbindelse blev jeg hjulpet af en sød medarbejder fra Fødevarestyrelsen med at lave risikoanalyse-skema og grundigt instrueret i, hvordan jeg skulle lave egenkontrol, måle temperatur ved afhentning af kødet ved slagteren og igen ved hjemkomst til Bjerget, og på hvilke sider i skemaet jeg skulle skrive det ind. Og så ville de i øvrigt gerne komme på besøg! Puuh!
Så det var da ikke helt uden kriller i maven at jeg trillede hjemad med min til dagen lånte køletrailer. Jeg kom hjem og fik sat strøm og køl på traileren, og de første kunder kom og hentede deres lammekød. Og så kom så Fødevarestyrelsen. De målte kødets temperatur, så på om traileren var ren og pæn, var min egenkontrol i orden – og var der måske noget jeg gerne ville spørge om? Det hele blev ført til protokols og der blev uddelt point – og så fik fødevare/stalddørs/detailvarefirmaet Får på Bjerget en smiley!! Dælme så! De var søde og rare, og det hele var ret så fredeligt – og det er jo dejligt. Næste år skal jeg huske at minde dem på min slagtedag i lidt bedre tid – og hvis det ser lige godt ud hvert år, så kan jeg få en elitesmiley om fire år! Kom ikke her 🙂
Ud og ind imellem alt dette kom folk fra nær og fjern og afhentede deres lammekød, og det hele gik så fint! Til sidst var der kun vores egne kasser med lammekød tilbage + to sække fåre-grillpølser og en kasse med ben, så en god del af aftenen og dagen i dag er gået med at putte i poser og videre i fryseren. Nu kan den heller ikke tage imod mere. Det er helt sikkert. Det er altid dage med fuld knald på, når der slagtes, men det er jo herligt, når det meste lykkes! Og så med smiley!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *