Lammeskind retur

IMG_2853Jeg har besluttet at beholde en del lammeskind i år. Det var jo derfor jeg ville have en gotlandsk vædder som deres far!
Så i eftermiddag var jeg i Gelsted og hente en hel masse lammeskind retur til Bjerget. De lå saltede og klar til afhentning og jeg fik dem læsset på traileren og kørt hjem.
Jeg havde lavet en plads klar til dem søndag. En presenning på garagegulvet og en ren palle IMG_2854oven på. I aftes fik jeg så lagt skindene på pallen et efter et. Det første med pelsen nedad. Jeg fik saltet bredt jævnt ud, suppleret hvor der var behov og skåret små kød- og fedtrester væk. Så fat i næste skind, der så skal ligge med skind- eller indersiden ned mod det første. Pelsside mod pelsside, skindside mod skindside.
Det tog lang tid at gå og ordne dem, og ikke IMG_2855alle arbejdsstillinger var lige efter regulativerne. Men de ser fine ud. ………
Og igen gik jeg og tænkte på det her med at slagte mine lam.
For et stort døgn efter, at alle de lam der ønskede det, fik en ordentlig kløtur og et nus på panden, stod jeg med hænderne i de samme pelse. Nu var de bare tomme.
“Der har vi Gamay”, tænkte jeg -uden at tænke over det! Rosé kunne jeg ikke finde, fordi hendes pels så lysere ud i mørket. Jeg ville ellers have lagt hende i par med hendes søster! Men hun dukkede da op!
Ja, igen. Jeg bliver bare glad over, at så meget af lammene kan bruges til mad og andre lækre produkter. Det bliver spændende at se dem færdige – men det er jo en lang proces. Nu skal de ligge saltet ned her, til februar skal de til garveriet i Sverige og der går nok et år inden vi ser resultatet! Vi må håbe, de bliver lige så flotte som de tegner nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *