Rødstjert på Bjerget

IMG_0502aEngang imellem må jeg også skrive og tage billeder af andet end får! Og de sidste par dage har budt på fine muligheder. Jeg har nemlig opdaget en ny fugl i min have. Jeg måtte ind og have slået den op! En rødstjert!
Jeg satte mig på lur der, hvor jeg havde set den et par gange. Og jeg var heldig, at den kom tilbage med jævne mellemrum. En flot rødstjerte-han.
Den kom flyvende med munden fuld af mad og sad på lågen ind til fårefolden. Og pist!! Så var den væk. Et par sekunder efter var den tilbage, men nu med tomt næb. Jeg måtte skifte position for at se, hvor den forsvandt hen.
Det viste sig, at den bruger rottegiftkassen som rede! Ikke så romantisk, men jeg kan godt se det praktiske.
IMG_0604Den er rimelig sikker for alt andet end rotter – og også tør, hvilket jo nok kan være en fordel i disse tider.
Pludselig kom også fru rødstjert! Hun er ikke helt så imponerende flot i fjerdragten, men har til gengæld meget smukke øjne!
Selvom jeg sad stille så længe, at jeg var ved at fryse til is, lykkedes det mig faktisk aldrig at se – og ihvertfald slet ikke at tage billeder af – at de flyver ind i rottekassen. Det går bare stærkt! Billederne herunder illustrerer meget godt! Klar, parat, PIST og så tilbage!
IMG_0613IMG_0614IMG_0615IMG_0616

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *