Trist eftermiddag

IMG_7218Da jeg kom hjem fra arbejde i dag og gik ned og fodrede, lå der et lam i græsset. Og det blev liggende. Gisp! Mig afsted over hegnet. Men der var ikke noget at gøre. Det store flotte vædderlam -DAD – lå og var død.
Han har hængt en smule de sidste dage og er blevet lidt tyndere, hvilket var medvirkende årsag til, at jeg begyndte at fodre lige nu, men slet ikke noget, der sådan gjorde mig bekymret. Jeg har holdt lidt ekstra øje med, at han spiste osv. Og nu er han død.
Jeg har snakket med en dyrlæge, som spurgte om forskellige ting og til slut om hans farve i øjenslimhinden, når man trækker ned i kanten om øjet. Og her var han helt hvid.
Du skal sende mig nogle gødningsprøver, så jeg kan finde ud af om det er blodorm, sagde dyrlægen. Jeg fandt dette på nettet:
”Blodorm hos lam
Man skal være meget opmærksom på blodorm (Hæmonchus) hos lam. Blodorm giver ikke samme symptomer som andre indvoldsorm. Dyrene får ikke diarré og behøver heller ikke at tabe sig. Dyrene dør af blodmangel. Man skal holde øje med dyrenes slimhinder, især øjenslimhinden, og se om den er bleg. Blodorm kan fastslås ved en gødningsprøve. Hvis der konstateres blodorm, skal der iværksættes en behandling omgående.”
Jeg har flere gange før mødt indvoldsorm, men har i år jo netop glædet mig over fraværet af diarré og orm, – men blodorm kender jeg ikke og har måske nok glædet mig lidt for tidligt.
Nu jeg har gået rundt efter lammene og samlet frisklagt gødning og sendt det med posten til dyrlægen her til aften. Det lykkedes mig at få fat i et par lam og de var begge meget lyse i kanten af øjet! Suk! Jeg håber virkelig ikke, at der er flere, der skal dø af dette. Stakkels DAD

2 thoughts on “Trist eftermiddag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *