Enya og jeg fik trillinger

12 Marts 14 (3)Enya har fået trillinger her til aften 😀 – og jeg er HELT træt! Og meget glad og lettet!
Hele eftermiddagen har jeg holdt øje og Enya lagde helt tydeligt op til, at nu skulle det være! Skrabte i halmen, lagde sig, rejste sig  igen, strakte ryggen, gav sig, lagde sig osv. osv. Men der skete lige som ikke mere! Selv når hun lå og pressede, var det uden synlig effekt. Der kom ingen blære ud. Jeg gik ind og forberedte aftensmad, men da der stadig IMG_7977ikke var sket nogen udvikling kl. 19, tænkte jeg, at nu måtte jeg altså gøre noget!
Og det var meget godt, for da jeg fik mærket efter, sad der en lammerumpe helt fast i fødselskanalen, så hverken vandblære eller noget andet kunne komme ud.
Puha – fat i “Biblen” – Får til husbehov – og så stod min ældste søn klar ved siden af med varmt vand, håndklæde, bogen slået op på siden med, hvad man IMG_7984skal gøre, når lammene ligger forkert og så gik jeg i gang. Jeg var nødt til at skubbe det første lam ind igen for at få fat i bagbenene, men ud kom den så – og var i live!! Den næste kom med hovedet først og ingen forben, så hen og læse i bogen. Ind med lammet igen og frem med forbenene. Enya pressede og så blev kroppen IMG_7985skubbet frem og hovedet ud til siden. Fat igen og så fik jeg ben og hoved frem samtidig i en ve og ud kom nummer to. Men der var flere ben! Den sidste kom rimeligt ordentligt og uproblematisk ud, men da var jeg også helt, så jeg rystede. Enya tog det faktisk mere roligt!
IMG_7992Pyyyh!!! Godt, at jeg var hjemme, godt at det lykkedes og gik så fint! Tre fine vædderlam, to sorte og et hvidt! Enya har det godt!
Hun var meget ømpattet, så jeg har malket noget mælk ud, som lammene har fået. Så ved jeg, at de har fået den første portion råmælk, – og det tog også lige trykket af Enyas kæmpe yver, så hun tog det mere roligt, når de små prøvede at finde en pat.
Jubiii, hurra og godnat 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *