Wensleydale

14 Marts 16 (31)

Der skete så mange ting i lørdags, så det næsten ikke var til at følge med 🙂
Jeg var på kursus ved Dorthe Mortensen og de Fynske fåreavlere og hun fortalte, om de får hun havde:  Wensleydale – en engelsk fårerace. De er meget store og har noget fantastisk flot krøllet uld.
Det var ikke en race jeg kender, så nysgerrigheden blev vagt og vi fik lov til lige at køre et smut ind forbi og se de særlige får. De har blå næser! Og selv om de var ret fulde af halm, kan man sagtens se den fantastiske uld!

Jeg fandt dette på nettet, hvor Dorthe Mortensen har fortalt om sine får:
Wensleydale er et dobbelt får, forstået på den måde ,at det både er et kødfår og et uldfår. En fuldvoksen vædder vejer op til 140 kg, og et får 113 kg. Ved krydsningsavl opnås ekstra størrelse og værdi til afkommet, idet racen også på verdensplan er den bedste forbedring af uld. Ulden kan blive utrolig lang 20-30 cm og den har lyster, en slags genskin fra ulden. Wensleydale kaldes for fårenes mohair. Det er 33-35 µ ’tykt’, og hvert får har en årsproduktion på 6-9 kg.  http://www.uldkredsenvestfyn.dk/F2013.pdf

Wensleydale får

 

 

 

 

Man kan også læse meget mere på: http://wensleydale-sheep.com/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *