Nye får på Bjerget

Lørdag middag kom der to nye får i besætningen. To får fra 2010, som var til salg på DBA fra et sted oppe i nærheden af Yding Skovhøj.
De skulle være ilæmmede, men det er jo altid noget spændende! Den ene ser nu helt sikkert ud til at skulle have lam. Den mindste er jeg lidt mere usikker på. Men nu ser vi!

4 Feb 23 (6)Så må jeg præsentere: Her har vi Yding.
Opkaldt efter den lille knold deroppe!
Nu er hun jo kommet til Bjerget – ha ha!

Hun er fra 2010 og fik 2 lam sidste år. Jeg tror, også hun er med lam i år. Hun virker ret sky og flyvsk, – og ligner Persille rigtigt meget af udseende.

 

4 Feb 23 (5)Prinsessen her hed allerede Prinsessen, så det bliver hun bare ved med. Jeg er ikke den, der tager titler fra nogle.
Hun er noget mindre end Yding, men virker en hel del mere rolig og robust og gik med det samme i gang med at sætte sig i respekt over for de andre får.
Hun har et fint lille hoved, der minder lidt om et ponys, med antydning af lidt svaj i næsen.
Hun er også fra 2010 og fik 1 lam sidste år som førstegangsfødende. Hun er ikke meget gravid, men det kan jo forhåbentligt komme.

 

Det er lidt et forsøg, det her. Jeg plejer ikke at købe får sådan bare “for sjov”, men hvis ikke det går godt, så kan de jo komme med til slagteren til efteråret. Her kommer lige en række billeder fra dagen: Kardemomme – mit kæmpestore førerfår – hilser på Yding. Prinsessen markerer sig så tydeligt overfor Myse, at hun stikker halen mellem benene og tager flugten. Der skal jo lige markeres og en ny rangorden etableres, når der sådan kommer nye får i flokken. Men med lidt korn i krybben, falder der ro over flokken igen.
4 Feb 23 (2)4 Feb 23 (3)4 Feb 23 (7)4 Feb 23 (8)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *