Lidt har også ret

Søndag kom der endelig lidt regn over Bjerget. Det er ikke nemt med det vejr. I vinter var her så vådt, så vådt- og nu er her knasende tørt. Man kunne drømme om, at regnen blev lidt bedre fordelt! Sommervejret har jo været aldeles pragtfuld, med varme vindstille dage og vidunderlige lune aftener, som vi sjældent ser mage i Danmark – og slet ikke så mange i træk.
Men det har ikke regnet på Bjerget, siden jeg klippede fårene midt i april – og så til i søndags. Her fik vi 8 mm, så det er bare om at være taknemmelig for lidt! Det er ikke nok til rigtigt at sætte fut i græs og marker, men jeg håber at der kommer mere i de næste dage.
Sådan en lillebitte fisk som jeg, skal jo ikke klage – og jeg skal heller ikke leve af mine 40 får og lam, men bøvlet det er det og bliver det, hvis ikke græsset snart kommer til at gro.
Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan landmænd med rigtigt mange dyr, der skal spise græs hele sommeren, har det lige nu. Eller alle dem med afgrøder, der går i stå eller visner. Det kan ikke være sjovt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *