Forvandlingskugler

Hvert år er det sjovt at se, hvorledes fårene forandre sig i størrelse og farve, når de bliver klippet. Det er jo hverken mærkeligt eller overraskende – men alligevel! Herover har vi Aisha og hendes datter Oslo. De ligner hinanden rigtigt meget – normalt. Her er Aisha blevet klippet – og det var Oslo tydeligvis ikke på det tidspunkt.
Hanun fik jeg taget et “før og efter”- billede af. Der svinder jo virkelig noget, men med 14-16 cm uld (uden at det er strakt) rundt på ryg og sider, er der ikke noget at sige til, at omkredsen bliver lidt større.
Det er iøvrigt sjovt, så enormt forskellige fårene er at klippe.
Blishønen er utroligt bøvlet, mens hendes helsøster Terne vil det så gerne og kun er bøvlet på den måde, at man skal tage sig agt for at hun nærmest står og stemmer imod og læner sig/bøjer sig ud mod klipperen af ren nydelse. Gauda – som ofte kan være lidt hys og svær at komme til – står stille og roligt, når hun bliver klippet. Også dto førstegangs-klippede Bunad og Oslo reagerede meget forskelligt. Bunad stod som sagt fuldkommen stille og bare nød, mens Oslo hoppede hid og did i alle retninger og tog en farlig tid at klippe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *