Storvask

Da jeg klippede fårene sidste år, var der et par stykker af dem, som måske havde lidt lus. Det var jeg ikke vild med, så alle fårene fik lige et drys af noget lusepulver, jeg havde stående fra vores ponyer. Og jeg har ikke siden haft grund til mistanke om utøj. Så langt, så godt!
Men jeg har kunnet konstatere, at fårene i vinter ikke har været så rene i huden, som de plejer. Selvom det på denne årstid er længe siden ulden har været kort nok til, at fårene og deres hud har fået et egentligt brusebad i et ordentligt regnskyl, er de jo sædvanligvis fine rene inde i bunden af de 8 -15 cm uld, når man klipper dem. Og det var de også alle andre steder end lige hen ad ryggen.

Da jeg klippede ulden af Pyt faldt 10-øren. Hun var beskidt lige præcis i den stribe, hvor jeg havde drysset med pulver! Det er åbenbart ikke lavet til fårenes hudforhold og har bundet skidt fast i lanolinen.
Jeg fik i en fart lavet en spand med lunkent sæbespånevand og så fik de ellers en skrubbetur med sæbevand og stiv børste hen ad rygstykkerne.
De var lige ved at gøre knuder på sig selv af velvære.

IMG_2821

Og efter en ordentlig spuling med rent vand, er de nu fine og rene og parat til en ny sæson.
Her er det Sylfiden, der bliver skuret og spulet 🙂

IMG_2817

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *